Naizgled, Anđeli su obični ovseni kolači. Međutim, svi koji ih probaju prvi put dožive dva iznenađenja: prvo je iznenađenje težinom. Jedan kolač ima 50g jer su sve namirnice u njemu poštene: ovsene pahuljice su zaista integralne, a voća i čokolade ima u dovoljnoj količini da zadovolji i najveće sladokusce. Drugo je iznenađenje ukusom i strukturom kolača: oni se, jednostavno, tope u ustima, a ukus im je jedinstven i neodoljiv. To je zato što ih mesimo kao za svoju decu: ukusno i zdravo.

Ne. Ne koristimo nikakve konzervanse niti veštačke produživače svežine, ne koristimo nikakve aditive i insistiramo na tačno određenoj temperaturi pečenja, kako sastojci u kolačima ne bi razvili trans masti.

Neke vrste Anđela traju po nekoliko meseci, a neke najviše dva meseca, u zavisnosti od količine i vrste suvog voća. Zato kutijama u kojima su različite vrste Anđela garantujemo svežinu svega mesec dana, uz obavezno čuvanje na tamnom mestu i temperaturi nižoj od 20oC, jer Anđeli ne sadrže nikakve konzervanse niti veštačke produživače svežine. Upakovane vrste Anđela i barova, kao i mini Anđeli imaju duži rok, od po 6 ili 9 meseci, postignut potpuno prirodnim načinom proizvodnje.

Jednostavno naručite kutiju od 1kg koja sadrži svih dvadeset vrsta Anđela (po jedan od svake vrste, 1 kolač ima 50g), i pokušajte da odlučite koji Vam je najomiljeniji!

Ovsene pahuljice bogate su vlaknima koje daju osećaj sitosti i sporije se vare. Dokazano je da osoba koja je doručkovala ovas, unese za trećinu manje kalorija za ručak. Ovsene pahuljice takođe pomažu u snižavanju krvnog pritiska, i snižavaju nivo takozvanog „lošeg“ holesterola. Jedini problem je što, ako jednostavno pomešate ovsene pahuljice sa malo mleka ili jogurta, nećete se baš auživati u ukusu. Zato se oslonite na Anđele u kojima je postignut savršen balans sastojaka koji daju kolač koji se topi u ustima, a neće Vas gristi savest kada ga jedete!

Postoje dve vrste vlakana: rastvorljiva i nerastvorljiva, i obe su podjednako važne za naš organizam. Rastvorljiva vlakna pomažu da se snizi nivo holesterola u našem organizmu, dok se nerastvorljiva vlakna ne mogu variti, već samo „prolaze“ kroz naš digestivni trakt, čineći da se druga hrana koju smo pojeli vari brže i lakše. Hrana bogata vlaknima daće Vam duži osećaj sitosti, što je sjajno ako pokušavate da se ne ugojite ili da oslabite.
Ovsene pahuljice su jedan od najvrednijih izvora vlakana. One su, takođe, jedna od retkih namirnica bogatih obema vrstama vlakana. Na 100g sadrže čak 10g korisnih vlakana. Budući da su Anđeli kolači napravljeni od čak 35% integralnih ovsenih pahuljica, samo dva kolača podmiriće osminu Vaših dnevnih potreba za vlaknima. Ostalu količinu možete uzeti iz povrća i voća, mahunarki, koštunjavog voća, integralne testenine, integralnog peciva…

U većini proizvoda masnoća koju koristimo je poreklom od suncokreta. U određenim proizvodima koristimo palminu mast, ali iskljulivo RSPO sertifikovanu, što znači da njenom proizvodnjom nije ugrožen živi svet, i da to potvršuju česte stroge kontrole.

Zato što su kalorijski idealna užina, naime, prema preporučenom dnevnom unosu kalorija i nutrijenata, užina bi trebalo da ima između 150 i 250 kalorija. Osim toga, Anđeli imaju izbalansiran odnos mikro i makro nutrijenata, što znači da zadovoljavaju potrebu organizma i za proteinima, mastima i ugljenim hidratima, ali da su bogati i mineralima i vitaminima (u proseku svaki kolač sadrži oko 2mg gvožđa (20% preporučenog dnevnog unosa) i oko 30mg kalcijuma (3% prepručenog dnevnog unosa).

Integralno znači celo. U slučaju žitarica, govorimo o celom zrnu, koje nije lišeno svoje ljuske, jer je ona najbogatija korisnim vlaknima, vitaminima i mineralima. Anđeli se prave od integralnih ovsenih pahuljica i svaki kolač je sačinjen od najmanje 35% integralnih ovsenih pahuljica. To ćete primetiti čim ga uzmete u ruku: njegova težina (jedan kolač ima 50g) svedoči o tome da zaista sadrži integralni ovas. Osim toga, Anđeli su integralni obrok/užina, jer sadrže i druge nutrijente neophodne organizmu, kao što su proteini, masti, ugljeni hidrati, minerali i vitamini.

Anđeli Xtra barovi prave se samo od ovsenih pahuljica, koje prirodno ne sadrže gluten. Nisu deklarisani oznakom “bez glutena” jer za sada nemamo odvojenu proizvodnu liniju od klasičnih Anđela kolača, te ne želimo da rizikujemo da dođe do kroskontaminacije ovsa brašnom. Anđeli se mese sa speltinim brašnom, te sadrže gluten. Zbog toga nisu pogodni za osobe koje pate od celijakije, urođene bolesti koja predstavlja imunološku reakciju organizma na gluten. Nema nikakvog medicinskog niti nutritivnog razloga da zdrave osobe, koje ne boluju od celijakije, izbegavaju gluten u ishrani.

Anđeli Xtra barovi i posne vrste Anđela kolača ne sadrže laktozu. Sve vrste Anđela koje nemaju čokoladu ili imaju samo crnu čokoladu su posne i veganske, te ne sadrže laktozu.

Anđeli i Xtra barovi ne sadrže šećer, zaslađeni su prirodnom urmom. Mini Anđeli zaslađeni su medom. Druge vrste kolača koje se nalaze u dnevnoj ili povremenoj ponudi imaju takođe „pametne zaslađivače“, odnosno zdravije zamene za šećer .